V i n u r i l e l u i T e o d o r

Un vin este la fel de de bun ca şi pământul din care-i creşte rodul. Strugurelui îi prieşte nespus de bine solul de Răteşti, un pământ cu argilă nisipoasă şi o aciditate naturală perfectă. De la strugure până la vin, iar apoi din sticlă în pahar, vinurile Cramei Teodor vor avea mereu o aciditate echilibrată şi un caracter pronunţat de terroir.

Din bogăţiile naturii am ales să cultivăm acele soiuri cu o savoare aparte. Vinuri roşii sau albe, toate soiurile alese au acel ceva ce le face demne pentru una dintre cele mai distinse crame româneşti.

A d e o d a t u s

reprezintă gama noastră premium de vinuri, vinuri care sunt exclusiv single-vineyard.

Sunt vinuri în ediții mici, făurite în vase gândite pentru fiecare parcelă.

Adeodatus, pentru că vinul este un dar, darul pământului pentru noi și darul nostru pentru voi.

F r a p p a n t

este gama prin care încercăm să transpunem terroir-ul de Sătmar / Rătești într-o serie de vinuri exuberante, pline de viață, cât mai proaspete, cu toate că nu ne dăm înlături prin ai aduce o tușă de lemn când este cazul.

Pe noi terroir-ul acesta ne-a frapat, motiv pentru care am ales să înființăm viile aici și nu altundeva.

S ă t M a r

este marca noastră care însumează întreaga noastră măiestrie în vinificație, este o gamă care este mereu în lucru, în care creativitatea este vioara întâi și în care fiecare partitură trebuie să spună povestea solului, a vântului, a apei, a micro-faunei și a micro-florei.

C h a r d o n n a y

These wines exemplify the distinctiveness of our cool-climate. The harvest, a bit later than seasonal averages, began after mid-September with healthy and fragrant grapes.