Sătmar roșu

80,00 lei
Am ales feteasca neagră ca și inimă a acestui vin, în proporție de 85%. Maturat exclusiv în baricuri noi, din lemn francez, american și transilvănean. Strugurii pentru Sătmar roșu rămân mult pe vița de vie, tragem de ei cât ne permite clima specifica fiecărui an. Strugurii sunt selecați plantă cu plantă, pentru a avea coacerea fenolică cât mai bună. Nu este un vin ușor, nu este un vin de petrecere, nu este un vin clasic. Folosim tehnica doble-pasta pe el, în primele ore ale fazei de mustuială scoatem undeva la 40-50% din masa de must, pentru a avea o concentrație mai mare de pieliță. Rezultă undeva la maxim 1400 de sticle dintr-un vin care ne dorim să fie fanionul zonei noastre.
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Premii
Vinarium:
medalie de aur
Cool Climate Wine Awards:
medalie de aur
Balkans International Wine Competition and Festival​:
medalie de argint

S-ar putea să-ți placă și…